Eigen werk

Fictie

Schrijven, daar word ik blij van. Vooral als ik bezig ben met mijn eigen personages, ideeën en verhalen. Een detective, een kort verhaal. Een novelle of roman. Mijn eigen wereld gevat in mijn woorden.

Schrijven,
daar krijg ik energie van.
Elke vrijdag ga ik aan de slag
met mijn eigen verhalen.

Leven van de pen

Dat klinkt als een prachtige, romantische en vooral onbereikbare droom. Toch verdien ik er mijn brood mee. Elke dag zit ik achter mijn beeldscherm verhalen te schrijven, artikelen te redigeren, interviews uit te werken. Of spring ik op de fiets op weg naar weer een leuk persoon die ik mag interviewen. Altijd in opdracht.

Mijn eigen werk

Leven van mijn eigen werk, dat is nog niet gelukt. Vaak komt het schrijven van fictie op de tweede plaats. Betalende klanten gaan voor. Toch maak ik er tijd voor. Elke vrijdag sluit ik Bureau Brouwers en ga ik aan de slag met mijn eigen verhalen. Thuis, in een Gronings café of op schrijfvakantie in Frankrijk tijdens de schrijfweek van www.lekkerschrijven.com. Van schrijven krijg ik energie. Vooral als ik schrijf in opdracht van mezelf. En kijk: dat boek is er gekomen!

Ren, Janina, ren!

Vanaf eind april is mijn roman Ren,Janina, ren! te koop die ik samen met Jeannette van Ditzhuijzen schreef over Janina Katz, een vrouw die tijdens de oorlog  als Joods kind moest zien te overleven in bezet Polen. Zie dit filmpje! en daarna dit interview met Janina zelf.

Leegland: dystopie in wording

Nu de roman over Janina af is, ga ik verder met een dystopie over Noord-Nederland met als werktitel Leegland. Binnenkort meer!

Gepubliceerd

Drie officiële publicaties heb ik inmiddels op mijn naam staan. Dat moeten er natuurlijk meer worden! Deze boeken zijn verkrijgbaar via internet of de reguliere boekhandel.

Ren, Janina, ren!
Een waargebeurd verhaal
over een Joods kind
op de vlucht voor de nazi's

Ren, Janina, ren!

Sinds eind april 2016 in de boekhandel: de biografische roman die ik met Jeannette van Ditzhuijzen schreef over Janina Katz, een Joods kind in Polen op de vlucht voor de nazi's.

Bestellen

Zicht op Kastelen

In de winter van 2006-2007 reisden Jeannette van Ditzhuijzen en ik het land af op zoek naar middeleeuwse kastelen en de mooie verhalen die erover te vertellen zijn. Het resultaat: Zicht op Kastelen
Bestellen

Verhalenbundel: 21 december 2012

Vulkaanuitbarstingen, tsunami's, een nucleaire ramp, of misschien wel het einde der tijden... Wat had er kunnen gebeuren op 21 december 2012? Ik werkte met veel plezier mee aan deze verhalenbundel.
Bestellen