Teksten in opdracht

Journalistiek

Mensen interviewen is elke keer weer een plezier en een uitdaging. Niets zo leuk als mensen vragen naar hun passie en hun dromen. Hun werk en hun plannen. Over onderwerpen waarvoor zij warmlopen en waarover ze mooie verhalen vertellen.

Mensen interviewen
is elke keer weer
een plezier en een uitdaging.

Door de jaren heen heb ik honderden interviews afgenomen. Al luisterend bouw ik een brug tussen mijn gesprekspartners en de lezers. Dat is mijn passie.

Ik schrijf voor een brede klantenkring. Vaste klanten zijn onder andere de Rijksuniversiteit Groningen, het UMCG, het Martini Ziekenhuis, de Hanzehogeschool Groningen en AOG School of Management. Ik werk graag samen met vormgevers, zoals fotografen, reclamebureaus en natuurlijk collega-schrijvers. Zoals Mariët Visser van Marvis en mijn schrijfmaatje Jeannette van Dithuijzen.

Samen met Mariët weer een prachtig project afgesloten in opdracht van het Carbohydrate Competence Centre. Een boekje over koolhydraten en gezondheid, hier door te bladeren: Carbohealth en ook hier te vinden.

Met name de verhalen die ik schrijf voor AOG School of Management komen alleen online te staan. Een paar voorbeelden van leuke gesprekken

Annelieke Achterberg: Verder denken onder een klaterende waterval

Marco de Witte: Wat als het spannend wordt

Roald Vandepoel: Terug naar de basis

Jarno Duursma: De ontwrichtende gevolgen van Kunstmatige Intelligentie

Ronald Mulder: Digitaal polderen met de blockchain

Rik Peters: De kracht van storytelling

 

 

 

 

Een paar voorbeelden:

Overige teksten

Sinds de start van Bureau Brouwers in 2000 heb ik een enorme stapel teksten geschreven, herschreven, geredigeerd en gecorrigeerd. Lekker puzzelen met taal. Zoeken naar de juiste woorden. Nadenken over de mensen voor wie de tekst bedoeld is. En over de boodschap die mijn opdrachtgever wil overbrengen.
In het Nederlands of Engels.

Lekker puzzelen met taal.
Zoeken naar de juiste woorden.

Deze teksten zijn vaak bestemd voor een persbericht of een jaarverslag. Een website of een informatieve folder. Een boek of een tijdschrift. Voor klanten uit de zorg en de wetenschap, techniek en bestuur, onderwijs en financiële dienstverlening. Zoals de Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool Groningen, Certe, Waterbedrijf Groningen en AOG School of Management.

Steeds meer teksten verschijnen alleen nog online. Een paar voorbeelden!

Het jaarbericht van 2016 voor Certe: jaarbericht

Dit jaar heb ik voor het eerst meegewerkt aan een film, ook voor Certe: Het verhaal van Certe

Onlangs hebben Mariët Visser en ik samen dit boekje gemaakt voor Openbaar Onderwijs Groningen: Professionaliseringsplan

 

Een greep uit mijn werk: