Eigen werk

Zelf schrijven

Schrijven, daar word ik blij van. Vooral als ik bezig ben met mijn eigen personages, ideeën en verhalen. Een dystopie, een kort verhaal. Een novelle of roman. Mijn eigen wereld gevat in mijn woorden.

Schrijven,
daar krijg ik energie van.
Wegzinken in de wereld
van mijn eigen verhalen.

Leven van de pen

Dat klinkt als een prachtige, romantische en vooral onbereikbare droom. Toch verdien ik er mijn brood mee. Elke dag zit ik achter mijn beeldscherm verhalen te schrijven, artikelen te redigeren, interviews uit te werken. Of spring ik op de fiets op weg naar weer een leuk persoon die ik mag interviewen. Altijd in opdracht.

Mijn eigen werk

Steeds vaker maak ik tijd om zelf te schrijven. Fictie, maar ook non-fictie. Dat doe ik thuis, aan de keukentafel, op Schiermonnikoog of in het prachtige Feithhuis. En natuurlijk twee keer per jaar in Drenthe tijdens de schrijfweek van www.lekkerschrijven.com. Van schrijven krijg ik energie. Vooral als ik schrijf in opdracht van mezelf. En kijk: dat boek is er gekomen! Als je dit filmpje bekijkt, snap je hoe inspirerend zo'n week schrijven kan zijn.

Zonderland

Zonderland is uitgekomen in september 2023 en is het vervolg op Leegland. Weer een dystopische roman waarin we de lotgevallen van Senna volgen en kennismaken met de Amsterdamse Archipel. Meer weten? Bekijk deze boektrailer! Of deze teaser. In 2025 verschijnt het slot van de trilogie: Anderland. Meer informatie over deze boeken vind je hier.

Leegland

Mijn dystopische roman Leegland is in 2020 verschenen bij Uitgeverij Passage. Inmiddels is de boektrailer ook klaar en kun je alles over het boek lezen op Leegland.nl!

Tussen de Dijken

In april 2022 kwam Tussen de Dijken uit: een prachtig project dat ik samen uitvoerde met schilder Maike van der Kooij over de Molukse gemeenschap die in de jaren vijftig woonde in het Ambonezenbosje. Mariët Visser deed de opmaak en Anton Scheepstra gaf Tussen de Dijken uit. Meer hierover op de website van Uitgeverij Passage en op mijn schrijverswebsite.

Ren, Janina, ren!

In 2016 is mijn roman Ren,Janina, ren! verschenen. Ik schreef dit boek samen met Jeannette van Ditzhuijzen schreef over Janina Katz, een vrouw die tijdens de oorlog  als Joods kind moest zien te overleven in bezet Polen. Zie dit filmpje! en daarna dit interview met Janina zelf.

 

Gepubliceerd

Tien officiële publicaties heb ik inmiddels op mijn naam staan. Dat moeten er natuurlijk meer worden! Deze boeken zijn verkrijgbaar via internet of de reguliere boekhandel.

 

 

Ren, Janina, ren!
Een waargebeurd verhaal
over een Joods kind
op de vlucht voor de nazi's.

Fictie

Zonderland

Zonderland kwam in 2023 uit bij Passage en is het vervolg op Leegland. Het dystopische avontuur gaat verder! Deel 3 is in de maak. De boeken zijn ook los van elkaar te lezen.

Bestellen

Leegland

Uitgkomen in 2020 bij Uitgeverij Passage: de dystopische roman Leegland over toekomstig Nederland. Een spannend boek met een boodschap en een open einde.

Bestellen

Ren, Janina, ren!

Sinds eind april 2016 in de boekhandel: de biografische roman die ik met Jeannette van Ditzhuijzen schreef over Janina Katz, een Joods kind in Polen op de vlucht voor de nazi's.

Bestellen

 

Stadsleven. Verhalen uit de stad.

Voor het jubileumboek waarmee Anton Scheepstra zijn 30-jarige bestaan als uitgeverij vierde, schreef ik Dion, een voorpublicatie van het vervolg op Leegland.

Bestellen

Schaduwreis

Een verhaal in deze bundel door dertien auteurs, gepubliceerd in de zomer van 2018 bij Uitgeverij Bagage. Een jonge vrouw gaat op zoek naar haar vader en naar haarzelf.

Bestellen

 

Verhalenbundel: 21 december 2012

Vulkaanuitbarstingen, tsunami's, een nucleaire ramp, of misschien wel het einde der tijden... Wat had er kunnen gebeuren op 21 december 2012? Ik werkte met veel plezier mee aan deze verhalenbundel.

Helaas niet meer leverbaar.

 

Non-fictie

Tussen de dijken. Herinneringen aan het Ambonezenbosje.

Samen met kunstschilder Maike van der Kooij mocht ik dit prachtige boek maken. Een boek waarin we in woord en beeld het verhaal vertellen van de Molukse gemeenschap die in de jaren vijftig in Woonoord Carel Coenraad leefden. Uitgegeven in april 2022 door Uitgeverij Passage.

Bestellen

Van meester tot master

Sinds eind november 2018 te koop: een boek over 220 jaar Hanzehogeschool Groningen. Een combinatie van de geschiedenis van het hoger beroepsonderwijs, de ontwikkeling van de beroepsbevolking in Groningen en de stad die mij zo lief is. Een uitgave van Uitgeverij Passage in Groningen in samenwerking met en opdracht van de Hanzehogeschool Groningen.

Bestellen

Heb je dat gelezen!

Voor het jubileumboek van de Universiteitskrant Groningen verzorgde ik het hoofdstuk 8: Kroketten uit de muur en babyfietsjes - De UK kon niet om de internationalisering heen. Uitgegeven in 2021 door Uitgeverij Passage.

Bestellen

Zicht op Kastelen

In de winter van 2006-2007 reisden Jeannette van Ditzhuijzen en ik het land af op zoek naar middeleeuwse kastelen en de mooie verhalen die erover te vertellen zijn. Het resultaat: Zicht op Kastelen
Bestellen