Teksten in opdracht

Journalistiek

Mensen interviewen is elke keer weer een plezier en een uitdaging. Niets zo leuk als mensen vragen naar hun passie en hun dromen. Hun werk en hun plannen. Over onderwerpen waarvoor zij warmlopen en waarover ze mooie verhalen vertellen.

Mensen interviewen
is elke keer weer
een plezier en een uitdaging.

Door de jaren heen heb ik honderden interviews afgenomen. Al luisterend bouw ik een brug tussen mijn gesprekspartners en de lezers.

Ik schrijf voor een brede klantenkring. Vaste klanten zijn onder andere de Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool Groningen, AOG School of Management, Certe en Openbaar Onderwijs Groningen.  Ik werk graag samen met vormgevers, zoals fotografen, reclamebureaus en natuurlijk collega-schrijvers. Zoals Mariët Visser van Marvis en mijn schrijfmaatje Jeannette van Dithuijzen.

Mooie gesprekken

 

AOG: Fijn gesprek met Kiki de Jonge en Jeff Gaspersz over creativiteit en innovatie

RUG: voor de liefhebbers van Groningen en bordspelen, een verhaal over het nieuwe bordspel GRUNN

RUG: Na een boeiend gesprek met Cisca Wijmenga over veerkracht verscheen in december 2022 deze column in Broerstraat 5

RUG: interview met Rebecca Gomperts nav Aletta Jacobsprijs

RUG: Literair wandelen

AOG: Leiderschap is een vak dat je moet leren

AOG: Verhalen ophalen

AOG: Regievoering zonder macht

AOG: Grote vragen oplossen

 

 

 

Overige teksten

Sinds de start van Bureau Brouwers in 2000 heb ik een enorme stapel teksten geschreven, herschreven, geredigeerd en gecorrigeerd. Lekker puzzelen met taal. Zoeken naar de juiste woorden. Nadenken over de mensen voor wie de tekst bedoeld is. En over de boodschap die mijn opdrachtgever wil overbrengen.

Lekker puzzelen met taal.
Zoeken naar de juiste woorden.

Deze teksten zijn vaak bestemd voor een persbericht of een jaarverslag. Een website of een informatieve folder. Een boek of een tijdschrift. Voor klanten uit de zorg en de wetenschap, techniek en bestuur, onderwijs en financiële dienstverlening. Zoals de Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool Groningen, Certe, Waterbedrijf Groningen en AOG School of Management.

Zo heb ik meegewerkt aan de voicover van enkele promotiefilms: Het verhaal van Certe en Werkman VMBO

Voor het Openbaar Onderwijs Groningen werk ik samen met Mariët Visser. Zo maakten we de website van Openbare Basisschool Karrepad, inclusief de schoolgids.

Voor Noord Negentig, Accountants en Belastingadviseurs, schreef ik de teksten van hun website.

 

  • Carbohydrate Competence Center Groningen

  • Harens Lyceum